Bijna 3,5 miljoen kijkers voor gevecht Rico Verhoeven tegen Badr Hari
zondag 22 december 2019

Bijna 3,5 miljoen kijkers voor gevecht Rico Verhoeven tegen Badr Hari

Het veelbesproken gevecht om de wereldtitel in het zwaargewicht kickboksen tussen Rico Verhoeven en Badr Hari heeft zaterdag 3.491.000 kijkers getrokken bij Veronica, blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek.

Het gevecht eindigde uiteindelijk in een anti-climax in de derde ronde. Na een spannend begin van de partij moest Hari geblesseerd afhaken in de derde ronde. Verhoeven behoudt zijn wereldtitel. De uitzending vanuit het GelreDome in Arnhem was in 200 landen live op televisie te volgen.

Veronica scoorde met de uitzending een marktaandeel van 53,7 procent. Veronica zond het Glory-kickboksen uit van 20.00 tot 23.20 uur. De kijkcijfers groeiden van 725.000 kijkers (13 procent) aan het begin van de avond tot de spectaculaire cijfers voor de finale. De presentatie bij Veronica was in handen van Hélène Hendriks, analisten waren Remy Bonjasky en Jamal Ben Saddik. Mark Schaaf deed live verslag vanaf de ring.

Ook op KIJK.nl was het evenement populair en goed voor 490.000 streams. Naast de gevechten kunnen op het platform tevens de interviews worden teruggekeken. Overigens is er op sociale media veel kritiek op de uitzending van Veronica van zaterdagavond. De zender zond namelijk reclame uit toen Rico Verhoeven zijn overwinningsspeech hield en zijn riem ontving.

Bron: BM

Bericht delen