Dinsdag 16 januari 2018

Bij het einde van Life4You

Het einde van een tijdperk: na vijftien jaar zondagmiddag televisie gooien Carlo Boszhard en Irene Moors het bijltje erbij neer. Op 31 mei, na precies zeshonderd uitzendingen, is Life4you niet meer.

Van 15.55 uur tot 17.25 uur kunnen de ruim 700.000 vaste kijkers hun hart nog ophalen met Carlo&Irene: 15 jaar op de zondagmiddag, waarin alle hoogtepunten uit anderhalf decennium nog eens voorbij komen. Gevolgd door de allerlaatste Life4You. In het aprilnummer van Broadcast Magazine blikt uitvoerend producent Martijn de Bruijn uitgebreid terug op het programma. “Ik kan me goed vinden in het gevoel van Carlo en Irene: vijftien jaar is een mooi rond getal en het is goed om op het hoogtepunt te stoppen en niet af te wachten tot kijkcijfers zakken of sponsors zich terugtrekken. De tijd is rijp voor iets nieuws. Voor hen, maar net zo goed voor mij.”

Het begon allemaal met Life & Cooking, dat pionierde op de zondagnamiddag. De Bruijn: “We moesten vanuit het niets iets creëren en dat ook nog de kans geven te groeien. Het begon vrij klein, maar werd in het tweede seizoen al populair.” Het programma is inmiddels een personalityshow, mensen kijken ernaar voor Carlo en Irene. “Ze zijn een begrip geworden op de zondagmiddag; gezellig en af en toe hysterisch. Ik zeg altijd: ‘We moeten van Hillywood Hollywood maken en niet van Hillywood Hilversum, dan gaat het mis. Ik denk dat dát best goed is gelukt, dat we dingen echt groot hebben kunnen maken.”

Alles over Life4You is te lezen in Broadcast Magazine 343. Nog geen abonnee? Klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen