Big Brother gaat 4 januari van start
maandag 28 december 2020

Big Brother gaat 4 januari van start

Het duo Geraldine Kemper en Peter van de Veire presenteert het nieuwe seizoen van Big Brother.

De eerste aflevering wordt op 4 januari uitgezonden bij zowel RTL 4 als RTL 5 in Nederland en VIER in Vlaanderen. Daarna is iedere werkdag een reguliere aflevering te zien op RTL 5 en VIER en elke donderdag een live show. De bewoners zijn 24/7 te volgen via twee livestreams op Videoland.

RTL meldt: ‘Wat gebeurt er als wildvreemde mensen, 100 dagen lang, niet anders kunnen dan zichzelf zijn, zonder filters en social media, en ondertussen 24/7 bekeken en beoordeeld worden door de kijker? Wat is perceptie en wat is realiteit? Big Brother zoekt het uit.’

Big Brother werd ontwikkeld door John de Mol en in 1999 voor het eerst uitgezonden door Veronica. Het programma, waarin de bewoners van een afgesloten huis in Almere 24 uur per dag werden gevolgd, ontpopte zich tot een hype. De finale werd bekeken door meer dan 3,5 miljoen kijkers. Er volgden nog vijf, minder succesvolle, seizoenen op Veronica, Yorin en Talpa.

Big Brother wordt geproduceerd door EndemolShine Nederland in samenwerking met Lecter Media. Het nieuwe Big Brother-huis staat naast het kantoor van EndemolShine in Amsterdam en is coronaproof.

Bron: RTL Boulevard/BM

Bericht delen