Dinsdag 16 januari 2018

Bezuinigen met bestemming Bijlmer

Van de 200 miljoen euro die het kabinet Rutte-I besloot te bezuinigen op de Mediabegroting, kwam 128 miljoen direct voor rekening van de NPO. Sindsdien gaat het in Hilversum alleen nog maar over fusievoorbereidingen, verhuisplannen en ontslagrondes. Hoe staat het er nu voor?

In de aprileditie van Broadcast Magazine wordt de tussenbalans opgemaakt onder de noemer ‘Bezuinigen met bestemming Bijlmer’. In de wensdroom van de NPO zitten alle omroepen bij elkaar in één groot en flexibel in te delen kantoorpand op het Media Park, met de studio’s en alle benodigde faciliteiten op loopafstand. Nu is bekend dat de werkelijkheid weerbarstiger is, maar met de gang naar Amsterdam dwalen VARA en BNN wel erg ver af van dit ideaalmodel. Aangezien de omroepen gezamenlijk zo’n zes miljoen euro menen te kunnen besparen op huisvesting, zo is althans berekend door de Boston Consulting Group (BCG), heeft de NPO met de omroepen verschillende huisvestingsscenario’s bekeken.

De gezamenlijke omroepen passen nu precies in alle panden die in eigendom zijn, maar helaas niet in de gewenste combinaties. Welke mogelijke verhuizingen geld opleveren – of juist kosten – valt in deze onzekere onroerendgoedmarkt lastig te berekenen; de modellen zijn te onzeker en de verschillen in besparingsmogelijkheden meestal te klein.

Het complete verhaal is te lezen in de aprileditie van Broadcast Magazine. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen