Dinsdag 16 januari 2018

'Betrokkenheid De Mol bij fusie uit de lucht gegrepen'

Heel Hilversum fantaseert er lustig op los dat de overname van DutchView Holding door Av i– TEAM groep een zoveelste stunt zou zijn van mediamagnaat John de Mol. Maar daar dat is volgens Bart-Jan van Genderen, oprichter en CEO van Avi – TEAM, volledig uit de lucht gegrepen: “Mensen vinden het leuk dit soort geruchten te verspreiden, maar dat is toch vooral het spinnen in dit dorp.”

Als de NMa geen roet in het eten gooit, is Avi – TEAM groep binnenkort eigenaar van DutchView Holding. Bart-Jan van Genderen wil internationaal groeien en dat kan alleen met een grote investeerder. De overname vindt plaats in de vorm van een aandelentransactie tussen Nimbus (die DutchView Holding in 2004 overnam van NOB) en de combinatie Avi – TEAM groep/Bencis.

DutchView Holding en Avi – TEAM groep zouden, ook na de fusie, niet meldingsplichtig zijn aan de NMa. Van Genderen: “Maar door de combinatie met de omzet van Bencis, overschrijden we nu de norm en moet de NMa bekijken of er geen monopoliepositie ontstaat. Ik zie daar geen problemen, want Bencis heeft verder geen mediabelangen en investeert in een brede selectie van bedrijven, van staalconstructie tot sportkleding.”

In de novembereditie van Broadcast Magazine, die vrijdag verschijnt, komt Van Genderen uitgebreid aan het woord over de toekomstplannen van de nieuwe facilitaire combinatie. Neem een abonnement en ontvang de laatste drie nummers van 2010 gratis.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen