Article header image

Betalingsproblemen bij Fashion Planet

Sinds begin maart is op Net 5 de serie Fashion Planet te zien, een nieuwe Nederlandse dramaserie over de modewereld en het slechtlopende modetijdschrift Fashion World. Het productiehuis van de serie, DDMC in Amsterdam, loopt echter al maanden achter met betaling aan de freelancers.

Het programma is gemaakt door een grote club hardwerkende freelance televisiemakers.

“Hoe kan het dat een programma wordt uitgezonden, waarvan de mensen die hiervoor hebben gewerkt nog moeten wachten op hun geld”, vraagt regieassistent Kim Visser zich op haar Facebookpagina af. In haar open brief aan Net 5 vraagt zij hoe zender Net 5 dit ‘feel good programma’ kan uitzenden, terwijl het zo’n negatieve achtergrond heeft. “Sommige cast- en crewleden zitten door de betalingsachterstand in enorme financiële problemen”, zegt Visser.

Net 5 reageert op de Facebookpagina als volgt: “We leven mee en begrijpen dat er een vervelende situatie is ontstaan. Het is echt aan de producent om een oplossing te vinden, we hopen dat die spoedig gevonden wordt.”

“Veel crewleden hebben FNV KIEM/Crewbelangen gevraagd om een oplossing te vinden voor de betalingsproblemen”, zegt bestuurder Peter van den Bunder. “Natuurlijk gaan we hen helpen. Mensen zitten zwaar in de shit, omdat er niet betaald wordt, dat kan niet zomaar gebeuren.”

De Facebookoproep is inmiddels zo’n 120 keer gedeeld.

Bron: FNV KIEM/Broadcast Magazine

Bericht delen