Best bekeken KNVB bekerwedstrijd ooit op FOX Sports
Dinsdag 20 februari 2018

Best bekeken KNVB bekerwedstrijd ooit op FOX Sports

De kraker in de kwartfinale van de KNVB beker tussen Feyenoord en PSV trok woensdag een totaal van 785.000 live kijkers op FOX Sports Eredivisie. Het is daarmee de best bekeken KNVB bekerwedstrijd ooit op de zender.

Dankzij een 2-0 overwinning plaatste Feyenoord zich voor de halve finale.

Woensdag keken er op FOX Sports Eredivisie 1 gemiddeld 616.000 (SKO, 6+) fans naar Feyenoord – PSV. Op FOX Sports Eredivisie 3, waar tevens een uitgebreide voorbeschouwing was te te zien, keken er tegelijkertijd gemiddeld nog eens 143.000 liefhebbers.

Op FOX Sports 5 was de wedstrijd te zien in combinatie met de ‘player cam’ die de hele wedstrijd de acties van een speler volgde. Het publiek koos ervoor om deze camera te richten op Steven Berghuis. Ruim 6.000 mensen maakten daar gebruik van.

Via FOX Sports GO, de service waarmee abonnees ook online live kunnen kijken, keken gemiddeld 20.000 mensen live naar de bekerkraker.

Voorafgaand aan Feyenoord – PSV wist AZ in eigen huis PEC Zwolle met 4 -1 te verslaan. Dit duel trok een gemiddeld aantal kijkers van 147.000.

De bekeravond bezorgde FOX Sports het hoogtste marktaandeel ooit voor een midweekse dag met meer dan 10 procent marktaandeel in prime time (SKO, M6+, 18-24h).

Bron: FOX Sports/BM

Bericht delen