Bert van der Veer lanceert boek De magie van Studio Aalsmeer
zondag 11 april 2021

Bert van der Veer lanceert boek De magie van Studio Aalsmeer

Programmamaker en schrijver Bert van der Veer (70) heeft een boek geschreven over de roemruchte geschiedenis van Studio Aalsmeer. Het boek verschijnt op 15 april.

Was in Hilversum tv-maken nog een spel, in Aalsmeer ging het om de knikkers. Kijkcijfers bepaalden het bestaansrecht. De output van Studio Aalsmeer heeft, onder de bezielende leiding van Joop van den Ende, het Nederlandse tv-landschap veranderd. Het was het huis van sterren toen sterren nog kijkers trokken.

Henny Huisman, Ron Brandsteder, Jos Brink, André van Duin. Het was ook de plek waar de neergang van het sterrensysteem inzette. Charitas op tv werd in Aalsmeer uitgedacht en lucratief gemaakt. Talent werd ontwikkeld en de internationale markt verkend. Professionaliteit en frustratie plaveiden de weg voor commerciële televisie. Aalsmeer was waar de overwinningen werden gevierd en het verlangen naar onafhankelijkheid begon te tieren. Waar bovenal tv-maken een bloedserieuze aangelegenheid was.

Daarom dit boek: De magie van Studio Aalsmeer. Bert van der Veer werkte vijf jaar voor Joop van den Ende Producties. Hij was tv-regisseur van Henny Huisman en stond aan de wieg van Goede Tijden, Slechte Tijden. Hij schreef diverse boeken over de Nederlandse televisie. Voor De magie van Studio Aalsmeer sprak hij met een dertigtal getuigen. Dat leverde onthullende kijkjes achter de schermen op, de geschiedenis van een bijzondere periode in de Nederlandse televisiegeschiedenis.

Bron: Bruna/BM

Bericht delen