Bert van der Veer lanceert boek De geschiedenis van de televisie in Nederland
maandag 13 september 2021

Bert van der Veer lanceert boek De geschiedenis van de televisie in Nederland

Op 2 oktober 2021 bestaat de Nederlandse televisie 70 jaar. Hoewel het bestaan van het medium verre van zonder zorgen is, is er ook alle reden voor een feestje. En voor een omvangrijke terugblik.

Bert van der Veer nam die taak op zich en schreef het boek De geschiedenis van de televisie in Nederland. Hij analyseert, hij legt trends bloot, hij beschrijft hits en rellen. Met quotes van meer dan duizend tv-makers over categorieën als drama, actualiteiten en reality.

Het boek is zowel onthullend als nostalgisch, ontdekt vergeten pareltjes en verbaast zich over magistrale mislukkingen. Om tot een verrassende conclusie te komen. Van der Veer heeft in diverse functies achter de schermen in de tv-wereld gewerkt en schreef verscheidene boeken over de televisie. Meest recent: De magie van Studio Aalsmeer.

Sinds zijn ‘pensioen’ als talkshowregisseur is de fascinatie voor de tv niet afgenomen. Van der Veer wordt veel gevraagd als tv-deskundige en stak twee jaar in de research voor het schrijven van zijn magnum opus.

Het boek De geschiedenis van de televisie in Nederland verschijnt op 15 september en kost € 27,90.

Bron: Bruna/BM

Bericht delen