Dinsdag 16 januari 2018

Bernard Kobes leidt NLPO tijdelijk

Bernard Kobes is benoemd tot interim bestuurder van de Stichting Nederlandse Lokale Publieke Omroepen (NLPO). De komende maanden gaat hij zich onder meer bezighouden met het ontwikkelen van de strategie van de stichting en het inrichten van de organisatie en de processen.

Kobes beschikt over een ruime managementervaring in de mediawereld. Hij was de afgelopen jaren onder meer algemeen directeur van DutchView, algemeen directeur van Technicolor, algemeen directeur van Ericsson Broadcast en interim zendermanager van NPO Radio 6.

Martijn Vroom, waarnemend voorzitter Raad van Toezicht NLPO: “Wij zijn van mening dat we in Kobes de juiste man hebben gevonden om de stichting een vliegende start te bezorgen. Met zijn kennis en ervaring die hij heeft opgedaan in de mediawereld is hij met recht de juiste man op de juiste plek.”

Kobes is in principe voor zes maanden benoemd. Intussen buigt de RvT zich over de permanente invulling van de functie directeur/bestuurder. De Stichting NLPO komt voort uit de OLON, de vereniging van Nederlandse Lokale omroepen, waarbij 260 lokale omroepen zijn aangesloten.

De NLPO is eind april 2015 opgericht en stelt zich ten doel het stimuleren, faciliteren en conditioneren van de realisatie van een lokaal toereikend media-aanbod voor iedere Nederlander door lokale publieke media-instellingen, zoals beschreven in de Mediawet.

Bron: OLON/Broadcast Magazine

Bericht delen