Benefietconcert Manchester live op NPO 3 en 3FM
Woensdag 17 januari 2018

Benefietconcert Manchester live op NPO 3 en 3FM

Zondagavond 4 juni is er een groots benefietconcert ter nagedachtenis aan de slachtoffers van de aanslag in Manchester na een concert van Ariana Grande. NPO 3 is erbij in Manchester en doet live verslag van het concert, verzorgd door de NTR.

Het is te zien vanaf 20.00 uur op NPO 3 en te horen op 3FM. De opbrengst van de avond gaat naar het We Love Manchester Emergency Fund, een initiatief van de gemeente Manchester en het Britse Rode Kruis. Op maandag 22 mei vielen er 22 doden en tientallen gewonden toen na afloop van het concert van Ariana Grande in Manchester een aanslag werd gepleegd. Elf dagen na deze vreselijke gebeurtenis keert Ariana Grande terug naar Manchester. Naast Grande treden ook Justin Bieber, Coldplay, Katy Perry, Miley Cyrus, Usher, Robbie Williams, TakeThat, Black Eyed Peas en Little Mix op.

Angelique Houtveen (KRO-NCRV) reist zondag naar Manchester om daar het benefietconcert bij te wonen. Ze zal hier verslag van doen op 3FM, 3FM.nl en alle sociale kanalen van de publieke jongerenzender. Sander Hoogendoorn (BNNVARA) zendt in zijn uitzending op dinsdagavond tussen 18.00 en 21.00 uur het concert uit aangevuld met de bijdrages van Angelique Houtveen.

NPO 3 en 3FM staan het hele Pinksterweekend in het teken van muziek.  Op 3FM is Pinkpop zaterdag, zondag en maandag uitgebreid te horen. Zondag zendt NPO 3 aansluitend op het benefietconcert Pinkpop uit, net als maandag vanaf 19.30 uur. Vanwege de live uitzending van het benefietconcert, vervallen op NPO3 de serie Vechtershart (BNN) en een herhaling van Trippers (BNN). Fans van Vechtershart worden gecompenseerd met een dubbele aflevering op zondag 11 juni.

Bron: NPO

Bericht delen