Bekendmaking kandidaten en land 23e seizoen Wie is de Mol?
zaterdag 26 november 2022

Bekendmaking kandidaten en land 23e seizoen Wie is de Mol?

Met het openen van vijf kisten op vijf verschillende locaties in Nederland zijn de kandidaten en het land van het 23e seizoen van Wie is de Mol? zaterdag bekend geworden.

Na uren puzzelen en samenwerken is het fans gelukt om te onthullen dat hoofdredacteur Anke de Jong, acteur/cabaretier Annick Boer, onderzoeksjournalist Daniël Verlaan, presentator Froukje de Both, presentator Jurre Geluk, acteur Nabil Aoulad Ayad, Olympisch zwemkampioen Ranomi Kromowidjojo, presentator Sander de Kramer, acteur/zangeres Sarah Janneh en presentator/acteur Soy Kroon de kandidaten zijn.

Het decor voor het 23e seizoen van Wie is de Mol? is Zuid-Afrika. Rik van de Westelaken neemt de kandidaten mee naar de provincie West-Kaap voor een bezoek aan de wereldstad Kaapstad met haar kleurrijke wijk Bo-Kaap. Het avontuur gaat verder via de bergen bij de Tulbagh Vallei, de uitgestrekte halfwoestijn Karoo en de kustplaats Wildernis. Dat is vanaf zaterdag 7 januari 2023 om 20.30 uur te zien op NPO 1.

In Weert, IJsselstein, Deventer, Middelburg en Haarlem is de dag begonnen met een afgesloten kist. Al enkele dagen zijn de fans op scherp gezet dat zij dit jaar zelf verantwoordelijk waren voor de bekendmaking van de kandidaten. Op de vijf vooraf bekend gemaakte locaties hebben zij massaal hun krachten gebundeld om de sloten van de kisten te openen.

Door samen te werken en de juiste verbanden te leggen, zijn er cijfercodes gekraakt en zijn uiteindelijk de sleutels van de vijf kisten gevonden. Sleutels die in het bezit waren van oud-kandidaten Lakshmi Swami Persaud, Rob Dekay, Thomas van Luyn, Tina de Bruin en Sanne Wallis de Vries. Via een livestream op wieisdemol.nl werd er online geholpen bij het oplossen van de opdrachten en droegen de mensen thuis ook bij aan de onthulling.

Een op tijd geopende kist onthulde een video met unieke beelden van twee kandidaten. Met deze exclusieve video’s bij elkaar, waarin de kandidaten nog voordat het spel begint vertellen of zij de Mol willen zijn, start officieel de zoektocht naar de Mol. Wie van de tien kandidaten beschikt over stalen zenuwen en een uitmuntende pokerface?

Het laatste seizoen van Wie is de Mol? trok steevast boven de 2,5 miljoen kijkers. De seizoensfinale werd zelfs bekeken door 3,2 miljoen mensen.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen