Article header image

Bejaarde prostituées betreuren documentaire

Louise en Martine Fokkens, bekend van de tv-documentaire Ouwehoeren, hebben spijt van hun medewerking aan het programma. Dat melden ze in De Telegraaf. De dames dachten flink te gaan verdienen maar dat viel tegen.

“Sterker nog, van de spaarcenten die we er zelf in hadden gestopt, zien we ook niets meer terug. Per maand komen we 500 euro tekort. Het is toch vreselijk eigenlijk? Dat wij niet de oma’s kunnen zijn die we willen zijn…”

“Volgens de makers Rob Schröder en Gabriëlle Provaas van producent Submarine is er nooit winst gemaakt, dus valt er niets met ons te delen. Als we dit van tevoren hadden geweten, hadden we nooit meegewerkt aan die documentaire waarin zelfs onze kinderen en klanten waren te zien.”

De VPRO reageert nogal kwaad op de uitlatingen van de zusjes. “Van het boek, dat er zonder de film nooit was gekomen, waren dit voorjaar al 50.000 exemplaren verkocht. Dit levert de tweeling ruim 100.000 euro op. De rechten zijn nu verkocht aan Finland, Duitsland, Frankrijk en Polen en onlangs verscheen een tweede boek.”

En over vergoedingen voor de documentaire: “Anders dan door Louise en Martine wordt gesuggereerd, betekent succes van een documentaire niet automatisch meer inkomsten voor producent en makers. De productie van Ouwehoeren kostte 300.000 euro. Dit is grotendeels gefinancierd met subsidie. Overheidsgeld dat terug moet worden betaald als er aan een programma wordt verdiend.”

Ook hebben de dames ieder een onkostenvergoeding van 6000 euro gekregen. De VPRO meldt ook nog dat de zoon van Martine Fokkens documentairemakers Rob Schröder en Gabrielle Provaas al maanden bedreigt. “Hiervan is in juni aangifte gedaan bij de politie in Almere en Amsterdam.”

Bron: AT5/Broadcast Magazine

Bericht delen