Dinsdag 16 januari 2018

Beelden belaagde cameraploeg vrijgegeven

Op de website van RTV Utrecht staan de beelden van de maandag bij de Omar Al Farouk moskee belaagde cameraploeg van Multiculturele Televisie Nederland (MTNL). Te zien is dat de presentator en de cameravrouw agressief worden benaderd door verschillende moskeebezoekers.

De cameravrouw en verslaggever wilden een item maken naar aanleiding van een bericht in de Volkskrant. Die stelde dat de moskee in de wijk Overvecht geld ontvangt van het Libische regime. “Het bestuur wilde geen reactie geven”, aldus Abdellah Dami. “Dus zijn we erheen gegaan om moskeegangers te interviewen.”

Minstens vijftien bezoekers zouden de verslaggever hebben getrapt. Beide medewerkers zijn bespuugd, zegt Dami. “Een microfoon en een kabel zijn vernield en de camera heeft een flinke tik gekregen.”

Moskeebestuurder Abdelmajid Khairoun liet weten dat het bestuur van de moskee agressie en geweld tegen journalisten volstrekt onaanvaardbaar acht. “Het bestuur distantieert zich dan ook van alle agressieve of gewelddadige tegenwerking die de journalisten van MTNL hebben ondervonden in hun werk.”

Bekijk de videobeelden hier

Bron: AD/Broadcast Magazine

Bericht delen