Dinsdag 16 januari 2018

Schenking Beeld en Geluid van BankGiro Loterij

Maandag zijn tijdens het jaarlijkse Goed Geld Galade de bijdragen van de BankGiro Loterij aan de cultuurdoelen bekend gemaakt. Beeld en Geluid ontvangt wederom het mooie bedrag van 300.000 euro. De opbrengst van de BankGiro Loterij steeg in 2011 naar ruim 128 miljoen euro, waarvan de helft bestemd is voor cultuur en cultureel erfgoed in Nederland. De Loterij meldt dat Beeld en Geluid voor weer een periode van vijf jaar op financiële steun kan rekenen.

Beeld en Geluid investeert de bijdrage onder meer in de ontwikkeling en realisatie van tijdelijke tentoonstellingen. Algemeen directeur Jan Müller: “De financiële steun van de BankGiro Loterij is voor Beeld en Geluid zeer welkom om, in deze tijd waarin culturele instellingen het zwaar hebben, toch kwalitatief hoogwaardige en succesvolle tentoonstellingen te realiseren.”

Met de huidige bijdrage financiert Beeld en Geluid een deel van de nieuwe tentoonstelling over het werk van André van Duin. In deze tentoonstelling, die vanaf 16 februari geopend is, wordt het werk van de André van Duin gepresenteerd. In zijn tijdelijke huis, ‘Chez André’ gedoopt, worden bezoekers toegesproken door André zelf. Maar ook bekende typetjes als Koos Grandioos, meneer Wijdbeens, de Pizzaman en Meneer en Mevrouw de Bok passeren hier uiteraard de revue.

Bron: Beeld en Geluid

Bericht delen