Beeld en Geluid ontvangt 459.428 euro van BankGiro Loterij
maandag 15 maart 2021

Beeld en Geluid ontvangt 459.428 euro van BankGiro Loterij

Een feestelijk begin van de week voor Beeld en Geluid. Het museum ontving een cheque van 459.428 euro van de BankGiro Loterij. Dankzij deze bijdrage ontwikkelt Beeld en Geluid presentaties en programmering over media toen, nu en straks.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, directeur Beeld en Geluid: “We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij ontzettend dankbaar. Deze prachtige bijdrage helpt ons enorm om iedereen in heel Nederland te trakteren op activiteiten over de uitdagende wereld van media. Samen met de BankGiro Loterij bouwen we aan het meest dynamische mediamuseum ter wereld, waar we onze bezoekers leren, verbazen en betoveren op hun persoonlijke reis door media.”

Zien en doen in 2021
Met de bijdrage organiseert Beeld en Geluid het komende jaar een reeks Mediacolleges en Mediacafés waarin actuele mediaverhalen worden belicht. Zo onderzoeken makers en deskundigen de rol van media in ons leven in de Mediacolleges en staat in de Mediacafés de collectie van Beeld en Geluid centraal, waarbij collectiespecialisten en conservatoren (recente en historische) ontwikkelingen in de media illustreren met beelden uit de schatkamer van Beeld en Geluid.

Nieuw museum
Het nieuwe museum van Beeld en Geluid, waaraan de BankGiro Loterij ook bijdraagt, opent in het najaar van 2022 de deuren. In aanloop naar deze opening geeft Beeld en Geluid maandelijks een blik achter de schermen via de webserie (W)Auw van de bouw. Presentatrice Sosha Duysker gaat hierin op zoek naar de Wauw’s en de Auw’s die komen kijken bij het bouwen van een nieuw museum.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen