Beeld en Geluid ontvangt 1 miljoen van BankGiro Loterij
maandag 3 februari 2020

Beeld en Geluid ontvangt 1 miljoen van BankGiro Loterij

Directeur Eppo van Nispen tot Sevenaer van Beeld en Geluid werd maandagochtend tijdens de uitzending van het programma Koffietijd verrast met een gift van maar liefst 1 miljoen euro van de BankGiro Loterij.

Hij kreeg de cheque overhandigd uit handen van Loretta Schrijver en Patrick Martens. Het bedrag wordt besteed aan het nieuwe media-museum ter vervanging van de huidige Experience van Beeld en Geluid. Het nieuwe media-museum speelt in op het snel veranderende medialandschap en opent begin 2022 de deuren.

“We zijn de deelnemers van de BankGiro Loterij dankbaar voor deze prachtige bijdrage. Deze royale gift is van ongelofelijke toegevoegde waarde voor ons nieuwe museum. Het is fantastisch dat we onze bezoekers dankzij de gift een persoonlijke en op maat gesneden rondreis door het meest dynamische media-museum ter wereld kunnen bieden”, aldus Eppo van Nispen tot Sevenaer.

Het nieuwe museum past zich op unieke wijze aan aan de bezoeker. Dankzij slimme technologie en big data wordt men verrast, geïnspireerd en ervaart de bezoeker de dynamiek van media op een eigen persoonlijke manier, gebaseerd op demografie, mediavoorkeuren en technologie. Meer dan 50 interactieve installaties geven bezoekers op speelse wijze inzicht in de impact van media op ons dagelijks leven. Zo kruipen zij in de huid van een buitenlandcorrespondent of game-ontwikkelaar en ontdekken zij hoe zij bewust of onbewust verleid worden door media. Door zelf aan de slag te gaan herkent de bezoeker het eigen mediagedrag en draagt Beeld en Geluid bij aan een mediawijzere samenleving.

Het nieuwe museum opent begin 2022 de deuren. Begin 2021 zal de Experience van Beeld en Geluid daarom tijdelijk sluiten voor de bouw.

Bron: Beeld en Geluid/BM

Bericht delen