Bedreigingen van Talpa-medewerkers aan de orde van de dag
donderdag 28 juli 2022

Bedreigingen van Talpa-medewerkers aan de orde van de dag

Bedreigingen van Talpa-werknemers, onder wie presentatoren, zijn “aan de orde van de dag”. Dat zei directeur radio en televisie Paul Römer van het bedrijf donderdag in het NPO Radio 1-programma Spraakmakers.

“Je weet ook: 99,9 procent van al die dingen die worden gezegd, gebeurt allemaal nooit. Maar het intimideert wel en het verpest echt je levensgeluk”, zei Römer. Hij vertelde ook dat er voor de bedreigingen een protocol is bij Talpa.

“Wat wij doen bij ons bedrijf als er bedreigingen binnenkomen die wij serieus vinden of die naar voelen, dan gaan we gewoon naar de politie.” Talpa maakt er dan melding van, stelt de directeur. Andere maatregelen betreffen de beveiliging. Volgens Römer is het beter daar niet over uit te weiden.

Het is “buitengewoon vervelend” als bedreigingen je overkomen, zei hij. “Je weet wel, het zijn waarschijnlijk loze woorden van iemand. Maar het kruipt onder je huid, je hebt het de hele dag bij je, je voelt je ongelukkig. En niet alleen jij, maar ook als het je gezin, je kinderen, je familie betreft. Het heeft echt enorm veel invloed. Het is buitengewoon laf van de mensen die dat doen.”

Volgens Römer is er niet alleen een dreigcultuur in Nederland, “maar eigenlijk wel in de hele wereld”. Dat komt vooral door sociale media, denkt hij. “Het is namelijk heel makkelijk om anoniem te dreigen.”

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen