Beau geeft daklozen een huis in De Sleutel
vrijdag 11 oktober 2019

Beau geeft daklozen een huis in De Sleutel

In navolging van Het Rotterdam Project komt presentator Beau van Erven Dorens met De Sleutel. Vanaf 15 oktober is te zien hoe Beau vijf daklozen uit verschillende steden in Nederland bijstaat, dit keer zonder geld, maar met een sleutel van een woning. Net als in Het Rotterdam Project krijgen de hoofdpersonen hulp van Beau en een team van experts.

Dit jaar liet het CBS weten dat het aantal daklozen de afgelopen tien jaar verdubbeld is. Reden genoeg voor Beau om de hulp voor daklozen door te zetten. De Sleutel gaat een stapje verder dan Het Rotterdam Project. Het programma laat zien hoe mensen leven, in een opvang, onder een brug, zonder thuis, wat betekent dat ze geen uitkering kunnen aanvragen.

Beau volgt de vijf dappere mensen Rigo (48), Cassandra (21), Sunil (42), Nick (25) en Sjaak (54) in een van de meest kwetsbare periodes uit hun leven. De focus ligt hierbij op de kracht van mensen zelf, de wil en de moed die nodig is om hun leven om te gooien. De verhalen spelen zich af in Zwolle, Alkmaar, Almere, Tilburg en Utrecht.

In Beau’s vorige projecten gaf hij daklozen een steuntje in de rug met een geldbedrag. Dit keer komt hij met een sleutel van een huis. Beau: “Als je dakloos bent heb je nooit rust. Je bent de hele dag bezig met eten en een slaapplek. Altijd moe. Altijd schaamte. Gevaar ligt overal op de loer. Met een dak boven je hoofd kun je een nieuw leven beginnen. Het klinkt simpel, maar dat is het niet. Het schept ook verplichtingen en geeft verantwoordelijkheid. Hoe pak je je leven op en hoe zorg je dat je niet weer in de problemen raakt? Het is een boeiend experiment.”

De Sleutel wordt geproduceerd door Kale Jakhals Producties en is mede mogelijk gemaakt door de Rabobank. Uitzending: vanaf dinsdag 15 oktober, 21.30 uur bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen