Dinsdag 16 januari 2018

Beatrix 'becommentarieert' eigen tv-portret

Koningin Beatrix geeft commentaar en duiding bij een tv-portret over zichzelf, dat de NOS uitzendt. De koningin is niet opnieuw geïnterviewd voor het tv-portret. De NOS gebruikt voor het commentaar door de koningin een groot aantal tv-interviews die zij gegeven heeft.

Prins Willem-Alexander en prinses Máxima spreken aan de vooravond van de troonswisseling wel met de media. De NOS en RTL Nieuws zenden op 17 april een gezamenlijk interview uit met het paar.

Op de dag van de troonswisseling zendt de NOS een bijna 14 uur durend programma uit op Nederland 1. Daarin is het ondertekenen te zien van de Akte van Abdicatie, net als de balkonscène, de beëdiging in de Nieuwe Kerk en de rondvaart op het IJ.

Het programma Beatrix, portret van een koningin wordt uitgezonden op 28 april, om 20.20 uur op Nederland 1. vanaf haar geboorte vormen de basis van het portret. ‘Van weinigen zijn in Nederland zoveel beelden gemaakt. Of de koningin nu als staatshoofd, als moeder des vaderlands of als hoofd van de koninklijke familie aantreedt, bijna altijd waren en zijn er camera’s aanwezig’, stelt de NOS.

Bron: NOS

 

Bericht delen