BBC begint Nederlands kanaal

BBC Worldwide heeft woensdag de Europese introductie aangekondigd van BBC First, een nieuw premium tv-kanaal voor Brits drama. Het kanaal start op 16 mei in Nederland.

Het volledig gelokaliseerde kanaal is de nieuwe thuishaven van het beste Britse drama. Alle programma’s zijn voorzien van Nederlandse ondertiteling. BBC First maakt zijn Europese debuut bij KPN. Uitbreiding met andere aanbieders in de Benelux-regio zal volgen.

Speciaal voor de Nederlandse markt, biedt BBC First premium 24/7 drama van de BBC en andere toonaangevende Britse producenten. Het kanaal gaat van start met populaire en gelauwerde series zoals Wolf Hall – BBC Two’s hoogst gewaardeerde programma in 13 jaar –, de spannende avonturen van The Musketeers Serie 2 en de nieuwste series van de in Nederland populaire series als Silent Witness en Last Tango in Halifax.

Paul Dempsey, President voor Global Markets bij BBC Worldwide stelt: “Nederland is een belangrijke markt voor ons en ik ben verheugd dat BBC First zijn Europese debuut maakt in deze markt. De introductie van de Nederlandse versie van BBC First toont het commitment van BBC Worldwide om zijn publiek wereldwijd te bereiken.”

Jaap Postma, Directeur Consumentenmarkt bij KPN: “Content wordt steeds belangrijker voor onze klanten. Wij blijven voor onze klanten dan ook het programma-aanbod steeds verbreden. Alle BBC-kanalen zijn van hoge kwaliteiten dit nieuwe kanaal combineert mooie series en detectives met Nederlandstalige ondertiteling. We zijn er trots op dat we de introductiepartner zijn voor BBC First in Nederland. Het kanaal is gratis beschikbaar op kanaal 23 voor iedereen met Interactieve TV van KPN.”

BBC First complementeert BBC Worldwide’s pan-regionale kanaal BBC Entertainment Europe en de rest van de Public Services Channels van de BBC die momenteel uitgezonden worden door Nederlandse operators. Het merkkanaal maakte in 2014 zijn debuut in Australië.

Bron: BBC/Broadcast Magazine


Bericht delen