Woensdag 17 januari 2018

Bart de Graaff 15 jaar geleden overleden

Voor omroep BNN is 25 mei elk jaar een speciale dag. Een officiële vrije dag zelfs. Het is de sterfdag van oprichter Bart de Graaff, die vandaag 15 jaar geleden overleed en dit jaar 50 jaar zou zijn geworden.

“Als je niet wordt vergeten, blijf je voor altijd leven”, zei zijn zus Mirjam de Graaff donderdagochtend in het NOS Radio 1 Journaal.

Elk jaar gaan medewerkers van BNN naar een strandtent in Zandvoort. “Daar drinken we een borrel en barbecueën we altijd met de mensen die willen, want het is geen verplichting”, vertelde Mirjam, voorzitter van de Bart Foundation en regisseur bij BNN, dat dit jaar 20 jaar bestaat.

Daarom heeft ze de afgelopen tijd gewerkt aan een film over de geschiedenis van de omroep. Dat betekende dat er veel fragmenten voorbij kwamen waarin haar broertje te zien was. “Gek genoeg was het vooral de eerste dagen heel vervelend om te doen”, zei ze. “Ik moest heel vaak huilen en werd er heel verdrietig van, maar na een tijdje vond ik het toch ook wel weer mooi en moest ik veel lachen.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen