Ayana naar Frankrijk voor Junior Eurovisie Songfestival
zondag 26 september 2021

Ayana naar Frankrijk voor Junior Eurovisie Songfestival

In een vol Rotterdam Ahoy was het zaterdagavond zover: de nationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival. De vier finalisten hebben na maandenlange voorbereiding alles uit de kast gehaald om een mooi optreden te geven.

Aan het einde van de avond maakten presentatoren Romy Monteiro en Buddy Vedder de 14-jarige Ayana bekend als winnaar van de nationale finale van het Junior Eurovisie Songfestival 2021. Zij wist de vakjury, kinderjury en kijkers thuis te overtuigen met haar nummer Mata Sugu Aõ Ne. Ayana mag zich nu voorbereiden op de internationale finale in Parijs op 19 december. De uitzending op NPO 3 trok zaterdag slechts 142.000 kijkers.

Ayana is heel enthousiast over de winst: “Ik wil jullie allemaal bedanken. Heel veel liefde. I love you!” De vakjury, bestaande uit Emma Heesters, Jeangu Macrooy en Rolf Sanchez, had de lastige taak om de finalisten te beoordelen. Dankzij de punten van de kinderjury (Unity, Jackie & Janae en Robin) en de kijkers thuis, werd duidelijk dat Ayana de finale had gewonnen met 33 punten. SH!NE werd tweede met 30 punten, derde werd Melody met 28 punten en op de vierde plek eindigde Priscilla met 26 punten.

Ayana gaat zich de komende tijd voorbereiden op het Junior Eurovisie Songfestival in Frankrijk, Parijs. De voorbereidingen hiervoor zijn elke vrijdag te volgen op juniorsongfestival.nl en het eigen YouTube-kanaal.

Op NPO Zapp wordt voorafgaand aan de internationale finale een Junior Eurovisie Songfestival Update uitgezonden, waarin de belevenissen van Ayana te volgen zijn.
Het Junior Eurovisie Songfestival is te zien op 19 december om 16.00 uur bij AVROTROS op NPO Zapp.

Bron: AVROTROS/BM
Foto: Marc Mingels/AVROTROS

Bericht delen