AVROTROS viert 50-jarig jubileum Toppop
woensdag 29 juli 2020

AVROTROS viert 50-jarig jubileum Toppop

Bijna vijftig jaar geleden, om precies te zijn op 22 september 1970, zag Toppop het levenslicht. Een muziekprogramma dat al snel razend populair werd onder het publiek en waar hele generaties mee opgroeiden.

De grootste artiesten vlogen speciaal naar Nederland om in de studio van Toppop op te treden. Dit alles met mister Toppop Ad Visser als gastheer en het ballet van Penney de Jager. AVROTROS staat op radio en televisie stil bij het 50-jarig jubileum van dit programma.

Het beste van… 50 jaar Toppop
In Het beste van… 50 jaar Toppop komen de meest opvallende fragmenten uit het rijke Toppop-archief voorbij. Tal van BN’ers, zoals Karin Bloemen, Glen Faria, Erik de Zwart, Alain Clark, Annemieke Schollaardt, Samantha Steenwijk en Erik van der Hoff (Roberto Jacketti) vertellen hun herinneringen en kiezen hun favoriete nummer. Natuurlijk zijn Ad Visser en Penney de Jager ook van de partij bij deze aaneenschakeling van herkenbare, mooie en bijzondere nummers. The Jacksons, Iggy Pop en natuurlijk Jerney Kaagman zijn slechts voorbeelden van de vogelvlucht door de Toppop-geschiedenis.

Het beste van… 50 jaar Toppop is vanaf 5 augustus om 20.20 uur te zien op NPO 3.

Het verhaal van 50 jaar Toppop
In Het verhaal van 50 jaar Toppop kijkt Ad Visser, samen met bedenker Rien van Wijk, regisseur Chris Berger, eindredacteur Jessy Winkelman, decorbouwers Frans Schupp en Jaap de Groote, danseres Penney de Jager, latere presentatrice Léonie Sazias en diverse Nederlandse en buitenlandse artiesten, terug op dit unieke muziekprogramma.

Het verhaal van 50 jaar Toppop is 2 september om 21.10 uur te zien op NPO 3.

50 jaar Toppop op NPO Radio 5 
Vanaf maandag 14 september duikt NPO Radio 5 in het roemruchte verleden van Toppop. Iedere dag zijn er portretten te horen van mensen die aan Toppop hebben meegewerkt. Hoe was het bijvoorbeeld om bij het bizarre optreden van Iggy Pop te zijn, die tijdens zijn vertolking van Lust For Life besloot met het decor van Toppop aan de haal te gaan? Ook wordt er iedere dag de Toppop Quiz gespeeld met daarin De Vraag Van Ad: Ad Visser voelt de NPO Radio 5-luisteraars aan de tand.

50 jaar Toppop is van 14 tot en met 18 september te beluisteren van 20.00 tot 22.00 uur op NPO Radio 5.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen