Woensdag 17 januari 2018

AVROTROS steunt KWF Kankerbestrijding

In het AVROTROS-programma Marathon Live onthalen Caroline Tensen en Annemieke Schollaardt actievoerders, spreken zij kankeronderzoekers en maken zij de totaalopbrengst van de KWF Marathonweken bekend.

Muzikale optredens in deze liveshow komen van Roel van Velzen en gelegenheidsduo Diggy Dex en Willeke Alberti.

In Marathon Live komen verschillende hartverwarmende marathons tot een ontknoping. Olympisch kampioen Maarten van der Weijden duikt 11 uur lang met tientallen deelnemers het zwembad in voor een zwemmarathon van maar liefst 42 kilometer. Maarten is zelf tien jaar geleden volledig hersteld van leukemie.

Presentator Joris Linssen neemt voor Marathon Live nog één keer plaats achter het stuur van een taxi. De volledige opbrengst van zijn ritjes, en die van zijn collega-chauffeurs, gaat naar kankeronderzoek. Tot slot verruilt zanger Roel van Velzen in zijn straatmuziek-marathon eenmalig de theater- en concertzalen in voor de straat.

Caroline Tensen verloor onlangs haar goede vriendin Corina, die jarenlang als één van haar vaste visagisten voor haar werkte, aan de gevolgen van kanker. Tensen: “Ik voel me intens verdrietig, maar ook extra strijdbaar. Voor Corina is het helaas te laat, maar samen kunnen we levens redden.”

Annemieke Schollaardt moest vijf jaar geleden afscheid nemen van haar vader die leed aan kanker. Schollaardt: “Toen hij overleed dacht ik: als ik de kans krijg, wil ik vanuit mijn vak bijdragen aan meer genezing van deze ziekte. Met Marathon Live kunnen we meer bewustzijn creëren voor een ziekte die ons allemaal raakt.”

Marathon Live, woensdag 20 april om 20.30 uur, NPO 1.

Bron: AVROTROS/Broadcast Magazine

Bericht delen