AVROTROS komt met speciale Ik Vertrek XL-editie
woensdag 10 augustus 2022

AVROTROS komt met speciale Ik Vertrek XL-editie

Het is hun gezamenlijke droom om een nieuw leven op te bouwen in het buitenland. Om Nederland achter te laten en met elkaar een avontuur over de grens aan te gaan. In Ik Vertrek XL is te zien hoe het twee verschillende gezelschappen vergaat die deze stap durven te zetten en naar Bonaire en Italië vertrekken.

Is het makkelijker om samen ergens anders opnieuw te beginnen? Is gedeelde smart halve smart? Komt hun langgekoesterde droom uit? Zes weken lang zijn de ups and downs, de tegen- en de meevallers en de mooie, maar helaas ook verdrietige momenten te zien.

In Ik vertrek XL volg je de 63-jarige Hans en zijn vrouw Marja (60), die samen met vrienden Ada (62) en Wim (63) en huisvriend Renzo (42) hun oog hebben laten vallen op een ‘pand met potentie’ in het noordoostelijke Friuli in Italië. Hier willen ze geheel verzorgde groepsreizen organiseren, compleet met schilderworkshops en wijnproeverijen. Of het pand inderdaad potentie heeft, moet nog blijken. Halverwege hun avontuur moet de vriendengroep helaas afscheid nemen van Hans, die overlijdt in Italië.

Rinse (59) en zijn vrouw Francine (54) vertrekken op hun beurt met vrienden Oscar (28) en Vanessa (33) en later ook hun oudste zoon Jan (26) en schoondochter Fabienne (22) naar Bonaire. Het vertrek gaat niet vlekkeloos, het afscheid valt zwaar en ook huisvesting hebben ze nog niet geregeld. Eenmaal op Bonaire aanschouwen Rinse en Francine voor het eerst de bouw en komen ze erachter dat het allemaal net even anders gaat dan in Nederland. Het is voor het gezelschap nog maar de vraag of ze hun langgekoesterde droom kunnen verwezenlijken.

Ik Vertrek XL is vanaf zaterdag 27 augustus, zes weken lang, om 20.30 uur te zien bij AVROTROS op NPO 1.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen