Dinsdag 16 januari 2018

AVRO maakt 'Sta Op Tegen Kanker'

Op 10 november zet bekend en onbekend Nederland zich massaal in om de strijd tegen kanker aan te gaan in de liveshow Sta Op Tegen Kanker. Het programma een samenwerking van de AVRO en KWF Kankerbestrijding.

Documentairemaker Michiel van Erp en fotograaf Patricia Steur laten zien dat iedereen een relatie heeft tot kanker. Zij leggen de belevenissen vast van onbekenden en bekende Nederlanders. Verhalen en statements van onder andere Linda de Mol, Willeke Alberti, Albert Verlinde, Manuela Kemp, René Froger, Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven, Gigi Ravelli, Edsilia Rombley en André van Duin lopen als rode draad door het programma. De uitzending staat verder in het teken van aangrijpende patiëntenverhalen en live optredens van onder andere René Froger, Alex Klaasen, Freek Bartels en Gordon. Zij worden muzikaal begeleid door de band van Fluitsma & Van Tijn.

Donateurs kunnen zich tijdens de uitzending gratis via 0800-1160 aanmelden bij een belpanel, dat uit twintig bekende Nederlanders zal bestaan. Het programma wordt gepresenteerd door Ruben Nicolai.

Sta Op Tegen Kanker is woensdag 10 november vanaf 20.30 uur live te zien vanuit het Agora Theater in Lelystad bij de AVRO op Nederland 1. De productie is in handen van I Care Producties.

Bron: AVRO/Broadcast Magazine

Bericht delen