Dinsdag 16 januari 2018

AVRO komt met homoprogramma

De AVRO werkt samen met producent Skyhigh TV aan het nieuwe realityprogramma Flikker Zelf Op. In deze serie wil de omroep homoseksuelen die in hun buurt gepest worden met behulp van een coach helpen om het pesten te stoppen. En daarbij moet begrip en tolerantie in de buurt worden gekweekt. Dat heeft Spits woensdag gemeld. De AVRO haakt in op de actualiteit, nu steeds vaker berichten verschijnen over uit hun buurt gepeste homo’s en lesbiennes.

“Er is de laatste tijd heel veel gebeurd op dit gebied. Het is een schrijnend en maatschappelijk relevant probleem”, zegt directeur media van de AVRO, Peter Lubbers. “Onze doelstelling is om zaken als deze aan de kaak te stellen. De AVRO besteedt jaarlijks ook aandacht aan de Gay Pride, verdraagzaamheid is een belangrijk onderwerp voor ons.”

Momenteel zoekt de AVRO samen met Gaykrant-hoofdredacteur Henk Krol naar betrokkenen die mee willen werken aan het programma. Krol richtte onlangs een meldpunt op waar homopesterijen gemeld kunnen worden. Het programma moet bij voorkeur in het najaar op televisie verschijnen, maar de omroep hecht aan zorgvuldigheid, dus het zou ook het voorjaar kunnen worden.

Bron: Spits

Bericht delen