AV Jobs: vacatureportal voor broadcastsector
dinsdag 9 november 2021

AV Jobs: vacatureportal voor broadcastsector

Toen Hans Bergers in 1996 bij een uitzendbureau binnenliep omdat hij een opnameleider zocht, werd hij doorverwezen naar de afdeling medische vacatures… Dat was een goede reden om AV Job Recruitment te beginnen. Nu, 25 jaar later, is ook AV Jobs geïntroduceerd, een vacatureportal exclusief voor de broadcast- en AV-sector.

Dankzij vijftien jaar ervaring bij televisie en evenementen in allerlei functies maakt Bergers een vliegende start met AV Job Recruitment, waar Kim Kromhout van der Meer al snel aanhaakt. Het duo wordt een begrip binnen de audiovisuele branche als het gaat om werving en selectie van personeel.

“Maar pakweg de laatste tien jaar zijn bedrijven steeds vaker zelf gaan werven”, constateert Bergers. “Waar 25 jaar geleden bijna alle vacatures bij ons terechtkwamen omdat we de enige partij waren, gaan eigen recruitment- of talent-afdelingen nu in eerste instantie zelf op zoek. En komen ze er niet uit, dan schakelen ze ons in, voor de lastig in te vullen posities.”

“Ik miste een centrale
plek waar ik het totale
aanbod kan bekijken”

Bergers meent dat AV Jobs voorziet in een duidelijke behoefte. “We denken een oplossing te bieden die al lang ontbreekt. We lopen er zelf ook tegenaan: als wij vacatures zoeken, zijn we afhankelijk van talloze websites die je allemaal af moet. Ik miste een centrale plek waar ik, als kandidaat, het totale aanbod kan bekijken. En werkgevers adverteren nu vaak op Indeed, LinkedIn of hun eigen website, maar dan weet je niet wie je allemaal bereikt; er ontstaat vaak veel ‘ruis’ in de reacties. Werknemers en werkgevers zijn eigenlijk allemaal op zoek naar een goed overzicht van actuele vacatures en dat is er nu.”

AV Jobs

Alerts
Voor werkgevers is avjobs.nl een platform om vacatures te verspreiden waarbij tevens gebruik wordt gemaakt van het netwerk van AV Job Recruitment. Je plaatst en beheert eenvoudig vacatures die worden verspreid via alerts, nieuwsbrief en verschillende social media. Voor werknemers moet AV Jobs een centrale plek worden voor alle vacatures binnen de audiovisuele branche. Via vacature-alerts worden ze direct geïnformeerd over interessante nieuwe jobs.

Bergers tot slot: “AV Job Recruitment blijft het vertrouwde adres voor maatwerk in werving en selectie, dat is onze core business, maar daarnaast verwachten we met AV Jobs te voorzien in een groeiende behoefte. Inmiddels zijn we voor veel bedrijven een vanzelfsprekende partner bij het invullen van vacatures en voor mediaprofessionals een gesprekspartner in loopbaanvraagstukken. Naast werving en selectie zijn we in de loop van de jaren ook gaan uitzenden en detacheren en heeft vooral Kim zich toegelegd op loopbaancoaching en advies. Dus ben je op zoek naar nieuwe collega’s? Start bij www.avjobs.nl en maak een vacature of vacature-alert aan.”

Bron: BM

Bericht delen