AT5 Nieuws vanaf 2 juni zonder presentatoren
maandag 25 mei 2020

AT5 Nieuws vanaf 2 juni zonder presentatoren

Vanaf begin juni is er bij de zender AT5 nog meer aandacht voor de verspreiding van Amsterdams nieuws via alle denkbare kanalen. Onderdeel hiervan is een andere kijk op de vaste tv-uitzending om 17.00 uur.

Amsterdammers weten AT5 al jaren via veel kanalen te vinden. Ook, of juist, als het om het laatste nieuws en achtergronden gaat. Dit jaar trekken site en app bijvoorbeeld maandelijks gemiddeld ruim twee miljoen unieke bezoekers. Logisch dus dat er veel tijd en energie gestoken wordt in de online verspreiding van onze verhalen.

Voor het laatste nieuws van AT5 zetten de meeste mensen niet meer om 17.00 uur de tv aan. Het gros van het publiek bereikt AT5 via site, app of social media. Vandaar dat de vaste nieuwsuitzending in een ander jasje wordt gestoken. In plaats van een nieuwsbulletin ziet de kijker vanaf 2 juni dagelijks de beste verhalen uit de stad gebundeld in het programma Amsterdam Vandaag. Hierin is ruimte voor actualiteit en achtergronden.

Amsterdam Vandaag is een programma zonder presentator. Een forse stijlbreuk, realiseert Adjunct-hoofdredacteur Helene Pronk zich. “Dit was van oudsher een plek waar AT5-talent heel zichtbaar volwassen werd. Maar we leiden het gros van ons talent al jaren áchter de schermen op en daar gaan we uiteraard mee door. Ook creëren we ruimte voor meer onderzoek en omarmen we nieuwe, online vertelvormen waar we gezichten aan koppelen. Denk aan stories op social media, of explainers op onze site bijvoorbeeld.”

Met deze koerswijziging wil AT5 het Amsterdamse nieuws zo goed mogelijk bij zoveel mogelijk Amsterdammers terecht laten komen. “Of je ons nu volgt via Instagram, regelmatig de site bezoekt of de tv aanzet; AT5 wil je op de best denkbare manier op de hoogte houden van wat er speelt in de stad. En daarom moet je jezelf af en toe opnieuw uitvinden”, aldus Pronk.

Amsterdam Vandaag is vanaf dinsdag 2 juni dagelijks te zien om 17.00 uur op AT5. Het programma wordt daarna ieder uur herhaald.

Bron: AT5/BM

Bericht delen