AT5 heeft een nieuwe hoofdredacteur
donderdag 2 september 2021

AT5 heeft een nieuwe hoofdredacteur

Altan Erdogan wordt per 1 oktober de nieuwe hoofdredacteur van AT5. Erdogan is op dit moment hoofdredacteur en directeur van Folia en HvanA. Na een zorgvuldige sollicitatieprocedure hebben de redactieraad en de directie van AT5 een gezamenlijk gedragen keuze gemaakt voor Altan Erdogan.

Altan Erdogan (54) studeerde in 1991 af aan de School voor Journalistiek in Utrecht en werkte in zijn eerste jaren als verslaggever en eindredacteur voor het Haarlems Dagblad, Het Parool en de Volkskrant. Tussen 2012 en 2014 werkte Erdogan onder andere als hoofd communicatie en als programmamaker bij de VARA, waar hij sinds 2010 hoofd informatieve programma’s was.

In april 2015 werd Erdogan hoofdredacteur-directeur van universiteitsblad Folia, toen nog voor zowel de Universiteit als de Hogeschool van Amsterdam. Drie jaar later werd onder zijn leiding het aparte online magazine voor de hogeschool HvanA opgezet.

Altan Erdogan: “AT5 is voor mij de onbetwiste nieuwszender in Amsterdam. Samen met de redactie en de directie wil ik de positie van AT5 verder versterken en spannende, verrassende journalistieke items gaan maken. Online, op sociale media en met video.”

Robin Antonisse, voorzitter redactieraad: “We zochten een journalist in hart en nieren, iemand met een breed netwerk in Amsterdam en een boegbeeld voor AT5. Met Altan hebben wij dit in huis gehaald. De redactie kijkt uit naar de samenwerking met onze nieuwe hoofdredacteur. Het worden weer bijzondere tijden in de stad met de verkiezingen voor de deur. We kunnen dus gelijk aan de slag. Ook spreken wij onze dank uit aan collega Menko Arends, die in heel onrustige tijden een stap naar voren heeft gezet om als ad interim adjunct-hoofdredacteur leiding te geven aan de redactie.”

Bron: AT5/BM
Foto: Daniel Rommens/AT5

Bericht delen