Art Wise maakt tweede seizoen Ellie de Olifant
woensdag 13 januari 2021

Art Wise maakt tweede seizoen Ellie de Olifant

Een tweede seizoen van de preschoolserie Ellie de Olifant is vanaf maart te zien op NPO Zappelin. Dat heeft producent Art Wise laten weten aan BM.

Ellie de Olifant brengt non-verbale, rustige en grappige shorts voor peuters en baby’s. Kinderen kunnen ontdekken hoe geweldig en magisch de wereld van Ellie de Olifant is. Ze verkent haar omgeving en dat is niet altijd realistisch in vergelijking met de wereld zoals wij die kennen. Door haar nieuwsgierigheid naar haar leefomgeving beleeft Ellie grappige en soms bizarre momenten.

Ellen Langendam van Art Wise is de producent van de serie. Zij meldt aan BM: “KRO-NCRV wil graag dat er in maart een tweede seizoen van Ellie de Olifant te zien is bij NPO Zappelin. Art Wise heeft het design en scenario van het eerste seizoen verzorgd. Daarbij werkte ik samen met drie studenten van Media College Amsterdam. Het nieuwe seizoen maak ik met één van de voormalige studenten, Rowdy Huiswoud van Rowtoons. Rowtoons verzorgt ook de audio.”

“In de serie wordt overigens niet gesproken, maar de audio is zeer aansprekend voor jonge kijkers. Het tweede seizoen bestaat uit eveneens tien afleveringen en de afleveringen hebben een lengte van één minuut tot twee minuten. De serie Ellie de Olifant is nog niet buiten Nederland verkocht, maar wordt wel al goed ontvangen. Daar heet de serie Allie the Ellie en hij staat in de Top 30 op plaats 13 van de best gescreende animaties van MIP Junior 2020.”

Bron: BM

Bericht delen