Arrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel
donderdag 6 januari 2022

Arrestatie op A2 na dreigende situatie rond John van den Heuvel

De politie-actie op de A2 tussen Breukelen en Utrecht, waardoor de weg donderdagmiddag enige tijd was afgezet, gebeurde na een dreigende situatie rond misdaadverslaggever John van den Heuvel.

Van den Heuvel zat in een gepantserd politievoertuig op de snelweg toen er een verdachte situatie ontstond. “Het leek alsof hij werd achtervolgd, dus is er alarm geslagen”, zegt een politiebron. “Dienst Speciale Interventies heeft een Audi van de weg gehaald.”

Eén persoon is aangehouden. Volgens een andere politiebron is de arrestant iemand met criminele antecedenten op zijn naam. Naast de snelle Audi RS3 die van de weg is gehaald, zouden ook motoren op de snelweg zijn gezien, die met hoge snelheid zijn weggereden.

Volgens politiebronnen is misdaadjournalist Van den Heuvel overgebracht naar Driebergen, waar het hoofdbureau van de Landelijke Eenheid is gevestigd. “Dat was op dat moment de dichtstbijzijnde veilige plek.” Op dat terrein was deze middag extra bewaking aanwezig. Voor de deur stonden agenten met automatische vuurwapens en kogelwerende vesten geposteerd. Ook was er een politiehelikopter geland.

Het incident op de A2 leidde tot een verkeersinfarct. Volgens de verkeersinformatie van de ANWB bedroeg de vertraging door de file van Amsterdam naar Utrecht begin van de middag anderhalf uur. Inmiddels zijn alle rijstroken vrijgegeven.

Bron: AD/BM

Bericht delen