Arnold Karskens van Ongehoord Nederland opgepakt op Museumplein
maandag 29 maart 2021

Arnold Karskens van Ongehoord Nederland opgepakt op Museumplein

Voorzitter Arnold Karskens van omroep Ongehoord Nederland is zondagmiddag bij het protest tegen de coronamaatregelen door de politie van het Museumplein in Amsterdam meegenomen.

Hij bevond zich tussen mensen die geen gehoor gaven aan een bevel om te vertrekken. De politie noemt het tegen regionale omroep NH Nieuws “een ongelukkige samenloop van omstandigheden”.

Het zou de politiemensen die hem meenamen niet duidelijk zijn geweest dat Karskens journalist is. “Er is heel vaak gevraagd om het terrein te verlaten, er waren heel veel waarschuwingen gegeven, als hij er dan tussen blijft zitten neemt hij zelf ook een risico”, zegt de woordvoerder. Volgens haar geldt een vordering om te vertrekken ook voor journalisten.

Op beelden die Karskens zelf maakte, is te horen dat hij zich voordat hij mee moet bekendmaakt als journalist en zijn perskaart laat zien. Toch moet hij de bus in. Bij aankomst werd hij vrijgelaten. Hij is anders dan de andere demonstranten uit de groep niet officieel aangehouden, zegt de politie.

Karskens zelf spreekt er schande van. “Dit lijkt heel erg op Oost-Europese toestanden, en in landen waar ik wel meer heb gewerkt. De persvrijheid in Nederland is tanende.”

Bron: NOS/BM

Bericht delen