Woensdag 17 januari 2018

Arjan van Westerloo naar EndemolShine

Arjan van Westerloo (45) is door EndemolShine Nederland (ESN) benoemd tot zakelijk producent. In deze nieuwe functie wordt hij verantwoordelijk voor de operationele en zakelijke aansturing van het EndemolShine productiehuis.

Van Westerloo rapporteert aan co-CEO’s Boudewijn Beusmans en Iris Boelhouwer.

Als zakelijk producent zal Van Westerloo zich bezig houden met de operationele en zakelijke processen binnen de entertainment activiteiten van ESN. Ook blijft hij betrokken bij EndemolShine Sport, waar hij de afgelopen acht jaar aan het hoofd stond.

In zijn nieuwe rol gaat Van Westerloo samenwerken met de producenten die verantwoordelijk blijven voor de creatie en productie van de entertainment programma’s van de verschillende labels binnen ESN. De producenten zullen complementair aan elkaar opereren, waarbij de taakopdracht van Van Westerloo zich uitspreid over onder meer dealmaking, facilitaire inkoop en IP-partnerships, alsmede de ontwikkeling van innovatieve productieprocessen en business modellen.

Beusmans zegt daarover: “We zijn verheugd dat we iemand met zoveel zakelijke kennis en ervaring in het hart van ons productiehuis kunnen positioneren. Het draagt in grote mate bij aan de professionalisering van de huidige structuur en processen en het beantwoordt aan de behoefte in de markt.”

Van Westerloo zegt over zijn benoeming: “Ons bedrijf moet voortdurend kunnen inspelen op de snelle veranderingen in de media industrie. Dat vraagt om een flexibele, slagvaardige en efficiënte organisatie, met optimale kennis van de markt. Die strategische focus zie je ook terug in mijn nieuwe functie. Het accent ligt nadrukkelijk op de toekomst; vernieuwing en verandering. Dat past bij mij en het is een fantastische kans om daar invulling aan te mogen geven.”

Arjan van Westerloo is een gerenommeerde media-professional met ruim vijfentwintig jaar ervaring. Hij werkt sinds 2008 bij EndemolShine en heeft de leiding over de totale productie van de digitale kanalen van Fox Sports Eredivisie en Fox Sports International. Zijn loopbaan begon in 1990 bij NOS Studio Sport, hij werkte bij T.E.A.M. Marketing en Talpa Media en was vlak voor zijn overstap naar EndemolShine verantwoordelijk voor de voetbalprogrammering bij RTL Nederland.

Bron: EndemolShine/Broadcast Magazine

Bericht delen