Dinsdag 16 januari 2018

Arie Boomsma op pad met moslimjongeren

Het nieuwe tv-programma van Arie Boomsma heeft nu al aardig wat stof doen opwaaien. Vanaf november presenteert hij bij KRO-NCRV een serie waarin hij op reis gaat met bekeerde moslimjongeren en hun ouders, die moeite hebben met die bekering.

Boomsma: “Het doel van het programma is, net als in De Roze Wildernis, dat de jongeren hun ouders beter gaan begrijpen, en andersom. Kortom; dat ze hun band herstellen of verbeteren. Meestal overwinnen de deelnemers aan mijn programma’s iets dat de bloei van hun leven in de weg zit. Stotteren, pesten, een geheim, een verkeerd lichaam, drank, een moeizame relatie met ouders, het kan van alles zijn. Ook in dit nieuwe programma gaat het om een moeizame relatie met de ouders. Het zou mooi zijn als de jongeren, na de reis die we gaan maken, hun ouders beter begrepen, en andersom ook. Betere communicatie, terug naar de liefde voor elkaar.”

Op de dag van het Suikerfeest stuurde de presentator via Twitter een feliciatie naar alle Islamitische Nederlanders. Dat viel niet bij iedereen in goede aarde. Op zijn website heeft Boomsma een aantal kritische tweets geplaatst die hij stuk van stuk van commentaar voorziet, onder het motto: “Lees, lach en huiver…” Zo merkt een Twitteraar op dat hij straks ‘als eerste door islamisten van het EO-gebouw wordt gegooid omdat je homo bent’. Het commentaar van Boomsma: “Daar ben ik niet zo bang voor. Dat dak loopt schuin af, het is een oud gebouw, en niet indrukwekkend hoog.”

Bron: arieboomsma.nl/Broadcast Magazine

Bericht delen