Woensdag 17 januari 2018

Annette van Trigt juryvoorzitter NL-Award

Annette van Trigt wordt juryvoorzitter van de NL-Awards, die worden uitgereikt op 22 maart 2017. De NL-Awards zijn de onderscheidingen voor de beste producties van de regionale omroepen. De jury bestaat uit een select gezelschap van omroep- en mediaprofessionals. De nominaties voor de awards worden begin maart bekendgemaakt.

Documentairemaker, producer en presentator Annette van Trigt volgt mediaprofessional Kees Toering op als voorzitter van de jury. Van Trigt: “Ik hoop verrast te worden door de kwaliteit van de ingezonden programma’s. De jury van deze editie van de NL-Awards staat me zeer aan en ik kijk ernaar uit om in deze samenstelling de programma’s te mogen wegen.”

De jury voor de NL-Awards kent dit jaar nog drie nieuwe leden: Ton van Zantvoort (documentairemaker en winnaar Gouden NL-Award 2015), Rachid Finge (communication manager Benelux bij Google) en Meike de Jong (journalist en nieuwslezeres bij RTL). Terugkerende juryleden zijn John Appel (documentairemaker), Gerson Veenstra (eindredacteur Online RTL Nieuws), Willem Alkema (programmamaker en producent), Sjors Fröhlich (hoofdredacteur BNR Nieuwsradio) en Tom van ’t Einde (verslaggever Een Vandaag). Jenny Booms is de secretaris van de jury.

De NL-Awards worden georganiseerd door Stichting ROOS, de koepelorganisatie van de Nederlandse regionale publieke omroepen. De uitreiking vindt plaats tijdens de jaarlijkse ROOS Dagen, het congres voor regionale programmamakers op 22 en 23 maart 2017 in het Natlab in Eindhoven. Er kunnen programma’s worden ingezonden in de categorieën ‘Eigen nieuws’, ‘ ‘Duiding’, ‘Beste tv-programma’, ‘Beste online project’, ‘Mooiste radiomoment’, ‘Documentaire’ en ‘Vernieuwend’. Alle inzendingen dingen tevens mee naar de categorieoverstijgende Gouden NL-Award, waaraan een geldprijs van € 2500,- is verbonden.

Bron: ROOS/Broadcast Magazine

 

Bericht delen