Woensdag 17 januari 2018

Anneloek Sollart wint documentairewedstrijd

Filmmaakster Anneloek Sollart is de winnaar van de KRO-NCRV documentairewedstrijd over angst met een filmplan over beveiligers. Door de toenemende angst in onze maatschappij is er steeds meer vraag naar beveiliging. Maar wie zijn die mensen en hoe kijken zij tegen veiligheid en angst aan?

 

Sollart wint 150.000 euro om haar plan te realiseren. De Beveiligers gaat op het Nederlands Filmfestival in première. 15 documentairemakers gaven gehoor aan de oproep van KRO-NCRV 2Doc een scenario in te sturen over hedendaagse angst. De jury was gegrepen door het voorstel van Sollart (o.a. Rauwer en Het Babyluik) waarin de paranoia van de beveiligers zelf een grote rol speelt. ‘Een gelaagd en spannend plan dat veelbelovend en concreet is’, volgens de jury, die bestond uit documentaire regiecoach en adviseur Joost Seelen, filmmaakster Jasmijn Schrofer en de eindredactie van KRO-NCRV 2Doc.

Het is voor het eerst dat KRO-NCRV 2Doc een documentairewedstrijd uitschrijft met als doel om maatschappelijke documentaires op de kaart te zetten en nieuwe verhalen, andere vormen en samenwerkingsverbanden te vinden. Het is niet uitgesloten dat ook enkele van de andere ingezonden filmplannen worden gerealiseerd.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

 

Bericht delen