Anne-Marie Fokkens presenteert PDC Darts bij Viaplay
donderdag 27 januari 2022

Anne-Marie Fokkens presenteert PDC Darts bij Viaplay

Op dinsdag 1 maart lanceert Nordic Entertainment Group (NENT Group) haar streamingdienst Viaplay in Nederland. Twee dagen later start de eerste live sportuitzending: Premier League Darts.

De presentatie van het darten is vanaf dat moment in handen van presentatrice Anne-Marie Fokkens. Naast Fokkens zal ook Koert Westerman een deel van de uitzendingen voor zijn rekening nemen.

Voor darts-minnend Nederland is Anne-Marie Fokkens misschien een nieuw gezicht, maar ze is geen vreemde in de televisiewereld. Inmiddels heeft ze duizenden uitzendingen op haar naam staan voor onder meer Omroep Brabant, Ziggo Sport, RTL en het AD. Met de komst van Fokkens krijgt darts in Nederland voor het eerst een vrouwelijke presentatrice aan de desk.

Anne-Marie Fokkens kijkt uit naar haar debuut. “Darts is een van de belangrijkste sporten in Nederland. Onder meer het WK Darts, de Premier League en de events op Nederlandse bodem zijn altijd een doorslaand succes. Ik kan dan ook niet wachten om op donderdag 3 maart te beginnen aan de eerste live sport-uitzending op Viaplay.”

Marco Zwaneveld, Head of Sports Viaplay Nederland. “Darts is samen met Formule 1 en voetbal een belangrijke pijler in ons aanbod. We zijn trots dat Anne-Marie ons team komt versterken. Ze zal een nieuw elan brengen aan de sport die Nederland al jaren omarmt. Ze is inhoudelijk sterk, veelzijdig en bijt zich vast in de onderwerpen. De analisten in de studio zullen vlijmscherp moeten zijn, want Anne-Marie weet wat er te halen is.”

Een dag na de eerste uitzending van de Premier League kunnen de darts-fans van vrijdag tot en met zondag live genieten van alle sessies van het UK Open. Maar liefst 160 spelers komen op meerdere borden in actie. Titelverdediger James Wade neemt het op tegen een armada van Nederlandse spelers onder leiding van Michael van Gerwen, drievoudig winnaar van het toernooi in Minehead.

Voor de darts-liefhebbers in Nederland is er ook goed nieuws over de start van het seizoen. De PDC Darts-evenementen die worden gespeeld in januari en februari zijn live te volgen via Viaplay.com/darts. Het seizoen trapt af met The Masters van 28 tot en met 30 januari. Daarna volgt vanaf 3 februari elke donderdag een spectaculaire avond met Premier League Darts actie. Alle sessies worden van Nederlands commentaar voorzien door Jacques Nieuwlaat en Frank Vischschraper.

Bron: Viaplay/BM

Bericht delen