Anne-Mar Zwart stopt na één seizoen met presentatie Blauw Bloed
vrijdag 30 juni 2023

Anne-Mar Zwart stopt na één seizoen met presentatie Blauw Bloed

Anne-Mar Zwart stopt na één seizoen al met het presenteren van royaltyprogramma Blauw Bloed. Ze wordt vervangen door Tirza van der Graaf, die volgens Zwart beter bij het programma past.

“Om dit programma te dragen moet je eigenlijk een royalfan zijn en dat ben ik niet. De echte interesse en passie ontbreken”, vertelt Zwart in gesprek met AD. Ze hoopte dat de “gekte rondom het koningshuis” bij haar zou groeien. De presentatrice voelde al snel dat het programma “geen 100 procent match” voor haar was.

“Ik stond altijd goed voorbereid aan de desk. Maar als je het programma echt goed wil doen, moet je eigenlijk de hele week met de royals bezig zijn”, vindt Zwart, die daar door andere werkzaamheden geen tijd voor heeft. “En heel eerlijk: ik mis ook de echte interesse en passie. Ik zou eigenlijk vanuit mijn tenen geboeid moeten zijn voor al het royalnieuws, maar dat was niet zo.”

Tirza van der Graaf, die sinds dit jaar regelmatig in het programma te zien is, neemt de presentatie over. “Als ik haar thuis vanaf de bank zag, dacht ik: dit past zoveel beter. Zij is een grotere royalfan dan ik. En dat willen de fans van Blauw Bloed ook liever zien, denk ik”, vertelt Zwart.

Blauw Bloed verdween eind 2021 van televisie, maar keerde in januari dit jaar toch weer terug. Na een jaar van online uitzendingen besloot de NPO toch dat het programma onmisbaar was voor de publieke omroep. Jeroen Snel presenteerde het programma zeventien jaar lang. In april maakte hij bekend na dertig jaar te vertrekken bij de EO.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen