Anita wordt Opgenomen in de ouderenzorg
vrijdag 14 augustus 2020

Anita wordt Opgenomen in de ouderenzorg

In het nieuwe seizoen van Anita wordt Opgenomen loopt Anita Witzier mee in zes verschillende instellingen voor ouderenzorg. Wekelijks bezoekt Anita een andere instelling en ondergaat ze de dagelijkse realiteit.

De instellingen variëren van zorg voor mensen met dementie, tehuizen in de stad, tehuizen in de provincie of een instelling met verschillende culturen. Zo draait ze mee in een instelling in Dordrecht, Boxtel, Deventer, Putten, Amsterdam Oost en Arnhem.

Presentatrice Anita Witzier is onder de indruk van de verhalen die zij heeft gehoord: “De gesprekken met de ouderen hebben mij geraakt, ze zijn zo openhartig. Ik blik met hen terug op hun leven, op hun diepte- en hoogtepunten en hoe het is om oud te worden en te zijn.”

Tijdens het draaien van het nieuwe seizoen is het team overvallen door corona en moesten de gesprekken met de ouderen op afstand worden voortgezet. Anita Witzier: “Dit seizoen is bijzonder, intens en verdrietig. We zijn gaan draaien vóór de coronacrisis en we moesten halverwege stoppen. Dat was heel ingrijpend. Ook mensen die wij volgden zijn overleden aan corona. We kunnen die gesprekken niet meer afronden en dat is verdrietig.”

Anita wordt Opgenomen is te zien vanaf zondag 6 september, om 21.15 uur op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV/BM

Bericht delen