Anita Witzier presenteert realityserie Nieuwe Boeren
donderdag 20 augustus 2020

Anita Witzier presenteert realityserie Nieuwe Boeren

KRO-NCRV komt met een nieuwe realityserie: Nieuwe Boeren. De serie vindt plaats op en rondom een volledig verbouwde boerderij in het Twentse Ambt Delden. De presentatie is in handen van Anita Witzier.

De Utopia-achtige reeks moet volgend voorjaar te zien zijn op NPO 1. Dat bevestigt de omroep tegenover het AD. De opnames gaan begin september van start. In Nieuwe Boeren gaan twaalf onbekenden een maand lang ‘terug naar de basis, ver weg van alle hectiek’. De deelnemers moeten zonder voorzieningen als stromend water en elektriciteit zien te overleven met wat de natuur geeft. Intussen gaan ze de strijd met elkaar aan.

De voorbereidingen zijn al in volle gang. Zo is de boerderij – die al leeg stond – de afgelopen tijd grondig verbouwd. “Alle moderne zaken zijn verwijderd, zo is de zolder volledig gestript en zijn de kamertjes daar weggehaald”, laat een woordvoerder van KRO-NCRV weten. Veel zaken zijn hersteld naar ‘oude tijden’. Zo is er een waterput gemaakt, een ‘stoof’ in de keuken geplaatst en een wasplaats gemaakt bij de beek. Het programma heeft voor de inrichting spullen in bruikleen genomen van museumboerderij Wendezoele uit Ambt Delden.

Nieuwe Boeren moet voor KRO-NRCV het nieuwe kijkcijferkanon worden, na het populaire Boer Zoekt Vrouw. De realityserie zal in het voorjaar van 2021 te zien zijn op NPO 1. De exacte datum is nog niet bekend.

Bron: AD/BM

Bericht delen