Woensdag 17 januari 2018

Anita Witzier presenteert Dokters vs Internet

In de dagen voor kerstmis komt KRO-NCRV met het nieuwe programma Dokters vs Internet, gepresenteerd door Anita Witzier. In dit programma gaat een vast team van huisartsen en een wisselend team van BN’ers achterhalen wat de aandoening van een patiënt is.

Het programma speelt in op de toenemende behoefte om bij pijntjes en kwalen via het internet te achterhalen wat er aan de hand is.

In de panelshow Dokters vs Internet proberen het team van drie dokters en het team van drie BN’ers de enig juiste diagnose te stellen bij échte patiënten. De dokters doen dat op basis van hun ervaring en kennis. De BN’ers hebben een internetverbinding tot hun beschikking. Het team met de meeste juiste diagnoses wint.

Anita Witzier: “Dit programma past precies in deze tijd waarin mensen bij een kwaaltje vaak op internet gaan zoeken voordat ze naar hun huisarts gaan. Ik denk dat internet een verrijking is, maar de vraag is natuurlijk: is het verstandig om dan maar een bezoekje aan de huisarts over te slaan?”

Op 20 december bestaat het team uit BN’ers die opvielen in medische programma’s zonder zelf medicus te zijn, namelijk Marc Klein Essink (Medisch Centrum West), Martine Sandifort (Dokter Corrie) en Patrick Lodiers (Je Zal Het Maar Hebben en Over Mijn Lijk).

Dokters vs Internet, 20, 21 en 22 december om 19.00 uur op NPO 1

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen