Article header image

Anita Witzier gaat afkicken

Najaar 2016 start het tweede seizoen van het programma Anita wordt Opgenomen. Dit keer draait Witzier een aantal maanden mee in een verslavingskliniek en leeft ze mee met de cliënten en medewerkers. Los van het leven in de kliniek volgt Witzier ook het vervolgtraject: afkicken van een verslaving stopt immers niet in de kliniek.

Voor het tweede seizoen van dit programma wordt er gefilmd in twee verslavingsklinieken van Novadic-Kentron, de Brabantse instelling voor verslavingszorg. In de afleveringen volgt Witzier klanten, behandelaars en verpleegkundigen. De kijker ziet hoe het leven eraan toe gaat in een wereld waarvan de deuren normaal gesproken gesloten blijven voor buitenstaanders.

Anita Witzier: “Ik hoop dat er door dit programma meer begrip ontstaat voor verslaafden. Er is vaak een eenzijdig beeld over mensen met een verslaving of de oorzaken hiervan. Onbekend maakt onbemind. Doordat ik in de kliniek meedraai – van het ochtendritueel tot en met het naar bed gaan – zie, hoor en voel ik wat deze mensen doormaken.”

Ook volgt Witzier de ambulante zorg voor of na de opname in de kliniek. Verslavingszorg beperkt zich namelijk niet alleen tot opname in een kliniek, maar begeleidt cliënten soms nog lang daarna om de verslaving de baas te worden.

Anita wordt Opgenomen wordt geproduceerd door Skyhigh TV in samenwerking met KRO-NCRV en is in het najaar te zien op NPO 1.

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen