Angela Groothuizen neemt families mee in Ver Van Huis
vrijdag 16 augustus 2019

Angela Groothuizen neemt families mee in Ver Van Huis

Angela Groothuizen gaat in het nieuwe programma Ver Van Huis op reis met Nederlandse gezinnen om hen te helpen een nieuwe start te maken. Angela neemt de gezinnen letterlijk 100 jaar mee terug in de tijd, naar de Amish gemeenschap, om hen zonder afleiding een spiegel voor te kunnen houden over de dynamiek binnen het gezin.

De gezinsleden van de families van Hilten, Te Vrede, van Beek en Voets leven soms totaal langs elkaar heen. Drukke banen, school, sociale druk en afleiding als games, social media en smartphones liggen aan de basis van hun problemen binnen het gezin. In Ver Van Huis zorgen Angela en coach Kas Stuyf voor een nieuwe benadering van deze moderne gezinsproblematiek. Zij nemen de families mee op reis naar een gemeenschap ver van huis: de Amish in Ohio, USA. Het doel van deze bijzondere reis; terug naar de basis en elkaar weer vinden als gezin.

De Nederlandse families vinden onderdak in de geïsoleerde levensstijl van de Amish, bij een viertal gezinnen die voor hen de deuren hebben geopend. Met de hulp van de Amish gezinnen zullen de families kennismaken met de waarden die in deze bijzondere gemeenschap centraal staan, waarbij het vooral draait om het belang van het samenleven als gezin. Met groepsopdrachten die in het teken staan van de leefwijze van de Amish, worden de gezinnen nader tot elkaar gebracht.

In Ver van Huis wordt de kijker een unieke ervaring geboden binnen de samenleving van de normaal zeer gesloten Amish gemeenschap. Met de diverse families komen er problemen aan bod binnen het gezinsleven die herkenbaar zijn in de huidige samenleving, zoals afleiding door social media, smartphones en ouders die beiden heel druk zijn met hun werk. Ver Van Huis houdt de kijker een spiegel voor over het dagelijks (gezins)leven en zet zo aan tot reflectie. In zeven afleveringen, inclusief een terugblik-aflevering, ziet de kijker tegen welke problemen de families aanlopen en hoe zij zich als gezin verder ontwikkelen.

Ver Van Huis wordt geproduceerd door EndemolShine en is vanaf dinsdag 3 september wekelijks om 20.30 uur te zien bij RTL 4.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen