dinsdag 16 januari 2018

Andries Knevel niet geliefd als interviewer

Dertig procent van de Nederlanders (m/v) wordt liever niet door Andries Knevel geïnterviewd. Vrouwen worden graag geïnterviewd door Matthijs van Nieuwkerk en mannen door Clairy Polak. Eva Jinek wordt door 22 procent als waardige opvolger van Sonja Barend gezien. Als meest integere interviewers worden Clairy Polak (17%), Twan Huys (16%) en Wilfried de Jong (9%) genoemd. Dit blijkt uit onderzoek van Vrouwenindemedia.nl onder ruim 1.200 personen.

Volgens de redactie van onder andere Pauw en Witteman zeggen vrouwen over het algemeen vaker ‘nee’ dan mannen op uitnodigingen voor programma’s en interviews. Vrouwenindemedia.nl verzamelde online vrouwen die ‘ja’ zeggen en onderzocht onder andere bij welke interviewers vrouwen en mannen afhaken. Vrouwen slaan naast interviewer Knevel ook Paul de Leeuw (26%), Jeroen Pauw (13%) en Rutger Castricum (13%) liever over. Bij mannen volgen na Knevel Paul de Leeuw (23%), Rutger Castricum (18%) en Joost Eerdmans (17%) als presentatoren door wie ze liever niet worden geïnterviewd.

“We hebben natuurlijk ook naar de redenen daarvoor gevraagd. 24 procent van hen (m/v) zegt dat Andries Knevel zijn eigen verhaal vooropstelt, en niet dat van de geïnterviewde”, aldus Janneke van Heugten van Vrouwenindemedia.nl. Paul de Leeuw slaan de meesten (46%) liever over omdat hij wil scoren ten koste van de geïnterviewde. En dan zijn er deelnemers die moeite hebben met de onprettige bejegening van vrouwen. Van hen noemt 61 procent Jeroen Pauw als aanvoerder van deze oneervolle lijst. Andries Knevel (26%) en Paul Witteman (13%) vullen hem aan.

Als vrouwen zelf geïnterviewd zouden worden gaan ze het liefst voor Matthijs van Nieuwkerk (11,1%), Clairy Polak (10,5%) en Twan Huys (8,4%). Mannen geven de voorkeur aan Clairy Polak (15,2%), gevolgd door Wilfried de Jong (9,1%) en Eva Jinek (8,1%). Bij Matthijs van Nieuwkerk denkt 12 procent van alle geïnterviewden zich voldoende op zijn/haar gemak te voelen om het beste van zichzelf te kunnen laten zien. Ook Daphne Bunskoek (11%), Sophie Hilbrand (10%) en Linda de Mol (10%) scoren goed op dit vlak.

Bron: Vrouwenindemedia.nl

Bericht delen