André van Duin houdt toespraak bij Nationale Herdenking
zaterdag 20 februari 2021

André van Duin houdt toespraak bij Nationale Herdenking

André van Duin zal een toespraak houden tijdens de Nationale Herdenking op de Dam op 4 mei, die door de NOS wordt uitgezonden.

De 73-jarige komiek groeide op in het destijds gebombardeerde Rotterdam en zijn vader werd gedurende de Tweede Wereldoorlog tewerkgesteld in Duitsland.

Van Duin zal in zijn toespraak vertellen over wat de oorlog tot op de dag van vandaag voor hem heeft betekend. Voorafgaand aan zijn toespraak zal schrijfster Roxane van Iperen in De Nieuwe Kerk de 4 mei-voordracht houden. Op 4 mei herdenkt Nederland slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog en degenen die daarna zijn omgekomen in oorlogssituaties of vredesoperaties.

Hoe de bijeenkomsten op 4 en 5 mei er precies uit zullen zien, is nog niet bekend. Het Nationaal Comité houdt momenteel nog rekening met meerdere scenario’s. De hoop is dat de oorlogsgetroffenen en hun nabestaanden dit jaar weer aanwezig kunnen zijn bij de herdenking op de Dam in Amsterdam. Het uitgangspunt in alle scenario’s is dat de aanwezigen 1,5 meter afstand moeten houden.

Ook de festiviteiten op Bevrijdingsdag worden dit jaar aangepast vanwege de coronacrisis. Het 5 mei-concert vindt ook dit jaar in theater Carré plaats, in plaats van buiten op de Amstel. Festivals worden via livestreams gehouden.

Bron: Nu.nl/BM

Bericht delen