Dinsdag 16 januari 2018

Andre Kuipers live vanuit de ruimte

André Kuipers zal ons donderdag 5 januari live een update geven van zijn belevenissen sinds hij op 21 december de ruimte in is gegaan. Op Nederland 1 praat NOS-presentator Rik van de Westelaken dan rond 16.00 uur met Kuipers over zijn ruimtemissie die bijna een half jaar gaat duren. Te gast in de studio is Peter Kuipers, de broer van André.

In de avond komt Kuipers nogmaals aan bod (Nederland 1, 19.27 uur). Dan schuift naast Peter Kuipers ook Philippe Schoonejans aan. Schoonejans is bij de Europese ruimtevaartorganisatie ESA in Noordwijk een expert op het gebied van de bemande ruimtevaart. In deze uitzending is er aandacht voor het vertrek in december vanuit Kazachstan, de koppeling met het ISS en het verblijf in een gewichtloze omgeving met in totaal zes astronauten. Ook zijn er nieuwe beelden vanuit de ruimte te zien.

Kuipers werd in december gelanceerd in een Sojoez-raket vanaf de laceerbasis Bajkonoer in Kazachstan. Twee dagen later, op 23 december, kwam hij aan bij het ISS, het internationale ruimtestation. Samen met een Russische en een Amerikaanse kosmonaut verblijft hij daar tot medio mei 2012. Tijdens zijn verblijf zal hij een groot aantal wetenschappelijke experimenten uitvoeren.

Bron: NOS

Bericht delen