Dinsdag 16 januari 2018

Amsterdam redt AT5 van direct faillissement

AT5 is voorlopig van de ondergang gered. Om de salarissen van december te kunnen betalen maakt de gemeente op korte termijn 750.000 euro over naar de zender. Dat is de uitkomst van een raadsdebat over de toekomst van de zender dat tot na middernacht duurde en door veel AT5-medewerkers werd bijgewoond. ”De situatie is penibel. AT5 is een bijna doodgeslagen paard,” zei commissaris Jan Driessen.

Om de ernstigste nood te lenigen was het volgens hem pure noodzaak dat de raad akkoord ging met het verzoek het bestaande tekort van 7,5 ton direct te dekken. ”Anders kunnen we de salarissen van december niet betalen en volgt faillissement,” stelde Driessen gevraagd naar de consequenties als gemeentelijke steun zou uitblijven.

Het voorstel van wethouder Gehrels om AT5 volgend jaar nog negen ton extra te geven, naast de reguliere bijdrage van 3,2 miljoen, ging de raad vooralsnog te ver. Eerst komt er 25 november een hoorzitting met alle betrokkenen bij de stukgelopen fusie van AT5 en RTV-NH. Pas daarna beslist de raad.

Bron: Parool/Broadcast Magazine

Bericht delen