Dinsdag 16 januari 2018

Altijd Wat Wijzer wint Infographics Jaarprijs

De rubriek Altijd Wat Wijzer in het NCRV-programma Altijd Wat heeft de Infographics Jaarprijs 2010 gewonnen. De animaties worden gemaakt door ontwerpbureau WOUW!. De infographic over voedselverspilling werd door de jury als beste verkozen.

Altijd Wat is sinds september 2010 elke vrijdag te zien op Nederland 2. Voor iedere uitzending maakt WOUW! in samenwerking met de redactie een animatie over een actueel of maatschappelijk onderwerp. Het programma wil hiermee de kijker informeren, maar ook bestaande beeldvorming onder de loep nemen en aannames onderzoeken.

De Altijd Wat Wijzer wordt ook wel de grafische bijsluiter genoemd. Het is een animatie waarin met veel feiten en cijfers een complex onderwerp wordt neergezet. Door alles overzichtelijk op een rijtje te zetten, ontstaat een helder beeld en wordt het onderwerp behapbaar en toegankelijk.

De Infographics Jaarprijs is de gezamenlijke prijs van de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) en de Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).

Bron: NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen